Sunday, 31 July 2011

Sessi tangkap gambar...gambar siapa... nantikan!!!


Felty beratur panjang untuk sessi tangkap gambar...

bukan main happy felty-felty ni...


Felty yang comel-comel ini dibuka untuk tempahan sekarang!


~ Happy Shopping ~


Saturday, 16 July 2011

Jom ke pesta bunga ~ Pesta Floria Putrajaya 2011 ~


Assalamualaikum....
Selamat berhujung minggu..
Tak ke mana-manakah hari nih...?
Ahaa.. kalau masih tak de plan bleh la jengah ke sini.




Pesta Floria Putrajaya 2011
yang bertempat di Precint 2, Putrajaya.






Putrajaya Flower & GardenFestival 2011




Date: 9th - 17th July 2011


Venue: Waterfront, Precinct 2, Putrajaya


Theme: Roses Are ForeverOpening


Hours:9am – 10pm (Monday-Thursday)9am – 12midnight (Friday-Sunday)




Admission Fee : FREE !!!!

Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web rasminya :





Wednesday, 18 May 2011

Flower Brooch for sell !

HAPPY SHOPPING!!

Flower brooch aneka color!



Cute Pink 01

RED COCO 05

GREEN 04

POLKO DOT COCO 03

SWEET YELLOW 02

SWEET PINK 06




Purchase & shipping details

* For ordering email me at nor_lissa@yahoo.com detail below :
- Full name :
- Full address and contact number
- Product code and quantity


* Please be informed all orders will be post after payment received!
* If we failed to deliver some of the specific items the balance of the payment will be returned


HAPPY SHOPPING!!


Tuesday, 10 May 2011

Deco bunga, lilin & balang kaca

Cantik dan menarik utk idea menghias meja kek, meja makan pengantin atau meja tetamu VIP.









Tuesday, 26 April 2011

Ashraf Muslim bertunang

Hai & Salam semua,

Ashraf Muslim, 30 tahun telah selamat melangsungkan majlis pertunangannya dengan Noor Dayana Haji Lokman di keluarga Dayana di Gombak.



Hantaran pertunangan 5 dulang dari pihak Ashraf Muslim dan dibalas 7 dulang dari pihak perempuan. Mereka merancang untuk mengadakan majlis perkahwinan pada tahun ini juga iaitu pada 1 Syawal di Mekah. Pakaian yang dipakai oleh Ashraf Muslim dan Noor Dayana adalah rekaan Ezuwan Ismail.






Bercerita tentang perkenalan Ashraf Muslim dan Noor Dayana, mereka mula berkenalan sejak 2009 apabila Ashraf Muslim sering datang ke rumah keluarga Noor Dayana untuk belajar tentang ilmu perubatan dari bapa Noor Dayana. Sejak itu mereka semakin rapat dan mula mengenali hati budi masing-masing.

Mari kita layan vidoe tentang majlis pertunangan mereka. http://youtu.be/tztPFYoLdi4

Saturday, 23 April 2011

A sweet Escape : Mabul Island - Trip Day 2

Trip Day 2 punya cerita:
Bangun pagi siap mandi, kemas beg dan sarapan kami (me, ejam & bond) ke Bandar Tawau untuk sahaja berjalan-jalan bersama keluar Busu Yan. Jam baru kul 10.00 am tapi panas dah macam pukul 1.00 pm..


Dalam pukul 10.15am Azam call Bond, mereka dan sampai di Airport Tawau. So kami hantar family Busu Yan ke rumah di Kg. Jawa dan kami terus ambik Azam & Fiza (wife dia) dan meneruskan perjalanan ke Semporna yang ambik masa lama 2 jam.


Dari Lapangan Terbang Tawau, tiada pengangkutan awam murah melainkan kalau anda memilih menaiki teksi sewa ke Semporna selama 1 1/2 jam dengan kadar tambang RM100. Sekiranya hendak menaiki bas mini ke Semporna, anda perlu ke Tawau dengan menaiki bas sewa khas ke Tawau selama 40 minit dengan tambang RM10 sahaja. Dari Station Bas Semporna-Sandakan-Kunak di Tawau, anda boleh menaiki bas mini ke Semporna dengan mengambil masa selama 2 jam.

Kami arrived at Semporna about 12pm dan terus ke Scuba Jeff Sipadan office. Bond, Azam dan Ejam jer yang turun untuk urusan semuanya. Aku dengan Fiza dok dalam kereta jer coz cuaca kat sana sangat panas.





Parking kereta Di Jetty Semporna berhampiran Balai Polis Semporna. Kami meneruskan perjalanan dengan menaiki Speed boat, ambil masa dalam 1 jam untuk ke Pulau Mabul.


Sampai jer terus check in bilik, letak barang dan terus makan. Kami memang lapar sebab tak makan lunch. Makanan telah tersedia seperti yang dalam pakej kami ambil tu.


Siap-siap makan tukar baju dan kami bersiap sedia untuk bersnorkeling. Memang best giler beb! aku dah lama tak snorkeling. Last sekali tahun 2009 di Pulau Tioman.


Dalam kul 4.30 pm kami balik ke chalet coz hari pun dan nak hampir gelap. Aku and the geng berenang plak kat area chelat kami. Air di bawah chalet kami pun clear dan jernih, boleh nampak jugak ikan dan batu karang kat bawah tu. Petang tu plak kami ramai-ramai 3 group (group aku 5 org, group nik 3 org, group petronas 6 org) bersiar-siar di sekitar kampung ditemani guide kami BJ freindly giler org nya.


Kami singgah di Mabul Water Bangalow Resort dan Sipadan Mabul Resort. Tempat ni memang luxury dan mahal siot tapi best lah semua kemudahan ada dan lengkap. Kami tangkap gambar jer kat sini.


Kami hanya jalan separuh pulau jer sebab hari dah gelap sangat dalam kalau pun baru kul 6.30pm. balik chalet mandi dan makan. Malam mereka semua dengan aktiviti main kad. Aku tengok jer coz xtahu main. Aku join main UNO jer jer..Pukul 11.00pm semua dah masuk tidor kerana keletihan. Sama jugak lah dengan aku, tapi aku awal masuk bilik coz aku layan baca novel...


P/s : next entry kita layan gambar ya... entry ni malas nak upload coz byk pic x edit lagi.


Sampai jumpa di next entry...




Wednesday, 20 April 2011

A sweet escape : Mabul Island,Sabah - Trip Day 1



Hmm.. ok lah kat sini Lisa nak share skit dengan korang about our first Honeymoon journey :


KL- Tawau- Semporna - Mabul Island - Kipalai Island.
Trip : Honeymoon & Fun Holiday at Pulau Mabul
Date : 14 - 17 April 2011
Package from: Scubajeff (Scuba Jeff Sipadan)
Vacationer : Bond, me, Ejam (my husband), Azam, Fiza

Trip Day 1:
From Kl Sentral to LCCT naik bas jer, tambang RM9.00 seorang kalau naik bas Airasia tapi kalau naik bas Shuttle tu tambang dia RM8.00. Sampai LCCT about around 4.00 pm. There were only 3 of us: Me, Ejam and Bond. We're going to Tawau, Azam and her wife datang esok.

I excited to try the self-checked in at LCCT coz dah setahun tak naik kapal terbang, last naik kapal terbang pergi Kuching Jan last year, maka agak kejakunan sikit di situ. ngeee :) sangat poyo dan jakun, i know!~ ;)


This is how it looks like



Insert booking number! --- cklik confirm


... your boarding pass is printed out rightaway!
see... it is just so easy!!! :)


Depart to Tawau sepatutnya pukul 1825 hrs, tapi flight delay pukul 1900 hrs baru gerak. Kami dah lambat...So we arrived at Tawau Airport at 2150 hrs. Hari dah gelap al-maklum lah Sabah kan awal waktu nyer..


Sampai kt di Airport Tawau family Makcik Si Bond ni memang dah tunggu kami, panggil mak cik ni Busu Yan. Terus jer pergi rumah mereka di Kg. Jawa, Kongsi 10 Tawau, rumahnya dalam 30 minit dari Airport Tawau. Sampai jer kami rehat jap, mandi dan sedia untuk makam malam, Busu Yan ni punya masak macam lah kami datang 8 orang. tapi memang best lah.. Pastu tu aku rehat dan tertidor. My husband entah apa dia sembang lagi aku pun x tau... good nite semua :)



Now, let the pictures tell you the rest :)



nanti sambung lagi ya....


Tuesday, 19 April 2011

1st Honeymoon kami ke sini

Mabul Island, Sabah



Sama tak pic ni dengan pic lisa google kat post sebelum ni...


Wednesday, 6 April 2011

Buih sabun sebagai prop utk pre-wedding atau sanding!


Buih sabun,



Ingat tak... masa kecik-kecik dulu kalau nak main buih sabun ni, kita akan guna pelepah betik dan air sabun. Sabun serbuk tu kita kocak-kocakkan dalam air dan jadilah air sabun. Kita masuk pelepah tu dalam air sabun dan tiup. Keluar lah buih... cantik kan! Tapi kalau air sabun tu terlalu cair x jadi gak buih sabun tu...





Tapi sekarang x perlu lagi tu semua. Senang beli jer... Lisa ada perasan ada jual di sepanjang laluan dari Bukit Bintang ke Pavilion. Kalau x silap harganya rm10 je. Untung budak-budak sekarang ni kan!, semua ada jual. Zaman kita dulu-dulu yang tingal di kampung kena jadi kreatif untuk bermain dengan menggunakan semua yang ada disekeliling kita untuk dijadikan alat permainan. Best kan zaman kanak-kanak (T____T)


Cantik... boleh try untuk pre-wedding atau utk prop sansing pun santik !!!








Sunday, 31 July 2011

Sessi tangkap gambar...gambar siapa... nantikan!!!


Felty beratur panjang untuk sessi tangkap gambar...

bukan main happy felty-felty ni...


Felty yang comel-comel ini dibuka untuk tempahan sekarang!


~ Happy Shopping ~


Saturday, 16 July 2011

Jom ke pesta bunga ~ Pesta Floria Putrajaya 2011 ~


Assalamualaikum....
Selamat berhujung minggu..
Tak ke mana-manakah hari nih...?
Ahaa.. kalau masih tak de plan bleh la jengah ke sini.




Pesta Floria Putrajaya 2011
yang bertempat di Precint 2, Putrajaya.






Putrajaya Flower & GardenFestival 2011




Date: 9th - 17th July 2011


Venue: Waterfront, Precinct 2, Putrajaya


Theme: Roses Are ForeverOpening


Hours:9am – 10pm (Monday-Thursday)9am – 12midnight (Friday-Sunday)




Admission Fee : FREE !!!!

Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web rasminya :





Wednesday, 18 May 2011

Flower Brooch for sell !

HAPPY SHOPPING!!

Flower brooch aneka color!



Cute Pink 01

RED COCO 05

GREEN 04

POLKO DOT COCO 03

SWEET YELLOW 02

SWEET PINK 06




Purchase & shipping details

* For ordering email me at nor_lissa@yahoo.com detail below :
- Full name :
- Full address and contact number
- Product code and quantity


* Please be informed all orders will be post after payment received!
* If we failed to deliver some of the specific items the balance of the payment will be returned


HAPPY SHOPPING!!


Tuesday, 10 May 2011

Deco bunga, lilin & balang kaca

Cantik dan menarik utk idea menghias meja kek, meja makan pengantin atau meja tetamu VIP.









Tuesday, 26 April 2011

Ashraf Muslim bertunang

Hai & Salam semua,

Ashraf Muslim, 30 tahun telah selamat melangsungkan majlis pertunangannya dengan Noor Dayana Haji Lokman di keluarga Dayana di Gombak.



Hantaran pertunangan 5 dulang dari pihak Ashraf Muslim dan dibalas 7 dulang dari pihak perempuan. Mereka merancang untuk mengadakan majlis perkahwinan pada tahun ini juga iaitu pada 1 Syawal di Mekah. Pakaian yang dipakai oleh Ashraf Muslim dan Noor Dayana adalah rekaan Ezuwan Ismail.






Bercerita tentang perkenalan Ashraf Muslim dan Noor Dayana, mereka mula berkenalan sejak 2009 apabila Ashraf Muslim sering datang ke rumah keluarga Noor Dayana untuk belajar tentang ilmu perubatan dari bapa Noor Dayana. Sejak itu mereka semakin rapat dan mula mengenali hati budi masing-masing.

Mari kita layan vidoe tentang majlis pertunangan mereka. http://youtu.be/tztPFYoLdi4

Saturday, 23 April 2011

A sweet Escape : Mabul Island - Trip Day 2

Trip Day 2 punya cerita:
Bangun pagi siap mandi, kemas beg dan sarapan kami (me, ejam & bond) ke Bandar Tawau untuk sahaja berjalan-jalan bersama keluar Busu Yan. Jam baru kul 10.00 am tapi panas dah macam pukul 1.00 pm..


Dalam pukul 10.15am Azam call Bond, mereka dan sampai di Airport Tawau. So kami hantar family Busu Yan ke rumah di Kg. Jawa dan kami terus ambik Azam & Fiza (wife dia) dan meneruskan perjalanan ke Semporna yang ambik masa lama 2 jam.


Dari Lapangan Terbang Tawau, tiada pengangkutan awam murah melainkan kalau anda memilih menaiki teksi sewa ke Semporna selama 1 1/2 jam dengan kadar tambang RM100. Sekiranya hendak menaiki bas mini ke Semporna, anda perlu ke Tawau dengan menaiki bas sewa khas ke Tawau selama 40 minit dengan tambang RM10 sahaja. Dari Station Bas Semporna-Sandakan-Kunak di Tawau, anda boleh menaiki bas mini ke Semporna dengan mengambil masa selama 2 jam.

Kami arrived at Semporna about 12pm dan terus ke Scuba Jeff Sipadan office. Bond, Azam dan Ejam jer yang turun untuk urusan semuanya. Aku dengan Fiza dok dalam kereta jer coz cuaca kat sana sangat panas.





Parking kereta Di Jetty Semporna berhampiran Balai Polis Semporna. Kami meneruskan perjalanan dengan menaiki Speed boat, ambil masa dalam 1 jam untuk ke Pulau Mabul.


Sampai jer terus check in bilik, letak barang dan terus makan. Kami memang lapar sebab tak makan lunch. Makanan telah tersedia seperti yang dalam pakej kami ambil tu.


Siap-siap makan tukar baju dan kami bersiap sedia untuk bersnorkeling. Memang best giler beb! aku dah lama tak snorkeling. Last sekali tahun 2009 di Pulau Tioman.


Dalam kul 4.30 pm kami balik ke chalet coz hari pun dan nak hampir gelap. Aku and the geng berenang plak kat area chelat kami. Air di bawah chalet kami pun clear dan jernih, boleh nampak jugak ikan dan batu karang kat bawah tu. Petang tu plak kami ramai-ramai 3 group (group aku 5 org, group nik 3 org, group petronas 6 org) bersiar-siar di sekitar kampung ditemani guide kami BJ freindly giler org nya.


Kami singgah di Mabul Water Bangalow Resort dan Sipadan Mabul Resort. Tempat ni memang luxury dan mahal siot tapi best lah semua kemudahan ada dan lengkap. Kami tangkap gambar jer kat sini.


Kami hanya jalan separuh pulau jer sebab hari dah gelap sangat dalam kalau pun baru kul 6.30pm. balik chalet mandi dan makan. Malam mereka semua dengan aktiviti main kad. Aku tengok jer coz xtahu main. Aku join main UNO jer jer..Pukul 11.00pm semua dah masuk tidor kerana keletihan. Sama jugak lah dengan aku, tapi aku awal masuk bilik coz aku layan baca novel...


P/s : next entry kita layan gambar ya... entry ni malas nak upload coz byk pic x edit lagi.


Sampai jumpa di next entry...




Wednesday, 20 April 2011

A sweet escape : Mabul Island,Sabah - Trip Day 1



Hmm.. ok lah kat sini Lisa nak share skit dengan korang about our first Honeymoon journey :


KL- Tawau- Semporna - Mabul Island - Kipalai Island.
Trip : Honeymoon & Fun Holiday at Pulau Mabul
Date : 14 - 17 April 2011
Package from: Scubajeff (Scuba Jeff Sipadan)
Vacationer : Bond, me, Ejam (my husband), Azam, Fiza

Trip Day 1:
From Kl Sentral to LCCT naik bas jer, tambang RM9.00 seorang kalau naik bas Airasia tapi kalau naik bas Shuttle tu tambang dia RM8.00. Sampai LCCT about around 4.00 pm. There were only 3 of us: Me, Ejam and Bond. We're going to Tawau, Azam and her wife datang esok.

I excited to try the self-checked in at LCCT coz dah setahun tak naik kapal terbang, last naik kapal terbang pergi Kuching Jan last year, maka agak kejakunan sikit di situ. ngeee :) sangat poyo dan jakun, i know!~ ;)


This is how it looks like



Insert booking number! --- cklik confirm


... your boarding pass is printed out rightaway!
see... it is just so easy!!! :)


Depart to Tawau sepatutnya pukul 1825 hrs, tapi flight delay pukul 1900 hrs baru gerak. Kami dah lambat...So we arrived at Tawau Airport at 2150 hrs. Hari dah gelap al-maklum lah Sabah kan awal waktu nyer..


Sampai kt di Airport Tawau family Makcik Si Bond ni memang dah tunggu kami, panggil mak cik ni Busu Yan. Terus jer pergi rumah mereka di Kg. Jawa, Kongsi 10 Tawau, rumahnya dalam 30 minit dari Airport Tawau. Sampai jer kami rehat jap, mandi dan sedia untuk makam malam, Busu Yan ni punya masak macam lah kami datang 8 orang. tapi memang best lah.. Pastu tu aku rehat dan tertidor. My husband entah apa dia sembang lagi aku pun x tau... good nite semua :)



Now, let the pictures tell you the rest :)



nanti sambung lagi ya....


Tuesday, 19 April 2011

1st Honeymoon kami ke sini

Mabul Island, Sabah



Sama tak pic ni dengan pic lisa google kat post sebelum ni...


Tuesday, 12 April 2011

Akan ke sini

Sipadan & Mabul Island.




Wednesday, 6 April 2011

Buih sabun sebagai prop utk pre-wedding atau sanding!


Buih sabun,



Ingat tak... masa kecik-kecik dulu kalau nak main buih sabun ni, kita akan guna pelepah betik dan air sabun. Sabun serbuk tu kita kocak-kocakkan dalam air dan jadilah air sabun. Kita masuk pelepah tu dalam air sabun dan tiup. Keluar lah buih... cantik kan! Tapi kalau air sabun tu terlalu cair x jadi gak buih sabun tu...





Tapi sekarang x perlu lagi tu semua. Senang beli jer... Lisa ada perasan ada jual di sepanjang laluan dari Bukit Bintang ke Pavilion. Kalau x silap harganya rm10 je. Untung budak-budak sekarang ni kan!, semua ada jual. Zaman kita dulu-dulu yang tingal di kampung kena jadi kreatif untuk bermain dengan menggunakan semua yang ada disekeliling kita untuk dijadikan alat permainan. Best kan zaman kanak-kanak (T____T)


Cantik... boleh try untuk pre-wedding atau utk prop sansing pun santik !!!