Thursday, 17 February 2011

Pembantuku lelaki

Hai & Salam semua,

Bila ditengok semula gambar-gambat dalam camera sendiri, seronok dan kelakar pun ada coz masa kawen dah tentu lah camera ni tak tahu pada tangan siapa, yang bestnya ada macam-macam gambar yang di ambiknya dan macam-macam aksi dalam camera tu.

Yang paling best bila diingat semula adalah 2, 3 hari sebelum hari berlangsung tu dan tentu lah kita sibuk untuk nak semua gift, hantaran, bunga telur, bunga pahar dan segala macam lah kerja nak buat. Di sini pembantu aku adalah dikalangan anak buah lelaki. Dimana mereka dah balik awal ke kampung. So merekalah yang tolong aku untuk packing kuih, packing gift, ikat riben, cucuk bunga pahar, pasang langsir dan macam-macam lagi lah kerja yang diaorang buat. Siap request lagi kerja apa yang nak buat... tu yang wah bestnya... yang paling aku respet ada sorang anak buah aku ni, kitaorang panggil dia 'Bujan' dia ni memang rajin, siap tumbukkan aku inai dan bukan setakat tu jer siap pasang kan aku inai lagi. Memang respet lah kat dia ni...
For alls my anak buah dan kuncu-kuncunya " Thanks a lot coz tolong Mok Ca"

Pic mereka yang membantu aku, buat kerja dalam keadaan happy & tersenyum jer..


Bujan yang gemuk x pakai baju tu...




Tersenyum bangga dengan hasil kerja sendiri.


Inilah hasil kerja mereka tersusun rapi.

2 comments:

nolyndila said...

ai..salam kenal..cantik la paper bag tu..beli kt mne ek???

Lisa said...

Nolyndila, Lisa beli kat kedai Lovely Place kat Ampang. kalau nolyndila dtg KL kedai tu berhampiran dengan Tesco Ampang.

Thursday, 17 February 2011

Pembantuku lelaki

Hai & Salam semua,

Bila ditengok semula gambar-gambat dalam camera sendiri, seronok dan kelakar pun ada coz masa kawen dah tentu lah camera ni tak tahu pada tangan siapa, yang bestnya ada macam-macam gambar yang di ambiknya dan macam-macam aksi dalam camera tu.

Yang paling best bila diingat semula adalah 2, 3 hari sebelum hari berlangsung tu dan tentu lah kita sibuk untuk nak semua gift, hantaran, bunga telur, bunga pahar dan segala macam lah kerja nak buat. Di sini pembantu aku adalah dikalangan anak buah lelaki. Dimana mereka dah balik awal ke kampung. So merekalah yang tolong aku untuk packing kuih, packing gift, ikat riben, cucuk bunga pahar, pasang langsir dan macam-macam lagi lah kerja yang diaorang buat. Siap request lagi kerja apa yang nak buat... tu yang wah bestnya... yang paling aku respet ada sorang anak buah aku ni, kitaorang panggil dia 'Bujan' dia ni memang rajin, siap tumbukkan aku inai dan bukan setakat tu jer siap pasang kan aku inai lagi. Memang respet lah kat dia ni...
For alls my anak buah dan kuncu-kuncunya " Thanks a lot coz tolong Mok Ca"

Pic mereka yang membantu aku, buat kerja dalam keadaan happy & tersenyum jer..


Bujan yang gemuk x pakai baju tu...




Tersenyum bangga dengan hasil kerja sendiri.


Inilah hasil kerja mereka tersusun rapi.

2 comments:

nolyndila said...

ai..salam kenal..cantik la paper bag tu..beli kt mne ek???

Lisa said...

Nolyndila, Lisa beli kat kedai Lovely Place kat Ampang. kalau nolyndila dtg KL kedai tu berhampiran dengan Tesco Ampang.